- Kategorie blogu
- Televize a satelity
- Bílá technika
- Vaření a grilování
- Štítky blogu
Můžete se kdykoli odhlásit. Zasíláme jednou za 14 dní.
- Úvod
- Blog
- Vaření a grilování
- Když gril tak kvalitní
Když gril tak kvalitní
Když gril tak kvalitní…
Mám dlouholetou zkušenost s grilováním a s prodejem domácích grilů. Při nákupu grilu bychom si měli položit důležitou otázku. Co budeme chtít grilovat? Jestli tousty, zeleninu a sem tam nějaké kuřecí, nebo budu grilovat hlavně maso, jako jsou vysoké hovězí steaky z kvalitního vystařeného masa, steaky z lososa, vepřové panenky v celku, skopová žebírka, atd….
V prvním případě nám bude dostatečně vyhovovat prakticky jakýkoliv elektrický gril. Na tousty a paniny bude lepší pořídit kontaktní gril, na zeleninu a kuřecí maso bude vyhovovat i deskový stolní gril. Doporučované značky Sencor, Tefal, Catler, Sage.
V případě, že budeme grilovat hlavně steaky, je důležité se výběru grilu věnovat důkladněji.
Mám pár rad, jak vybrat správně.
Určitě budeme vybírat z kontaktních grilů. Měly by mít masivní grilovací desky, ve kterých je přímo vestavěné topné těleso. Díky masivním deskám s integrovaným tělesem se i vysoký steak bude grilovat vysokou teplotou a nebude docházet k jeho dušení a pouštění šťávy jako je běžné při grilování na levných grilech s hliníkovými deskami s malým výkonem (to jsou ty grily na tousty, zeleninku a sem tam kuře). Grilovací desky by měly být vyjímatelné, aby se daly dobře umýt i v myčce na nádobí a my se po grilování místo náročnému čištění grilu mohli věnovat odpočinku.